18: Sytykesipsit



Säästän aina kaikki kynttilänjämät. Joskus olen tehnyt niistä uusia kynttilöitä, mutta kaipasin jotain muutakin ideaa. Pinterestissä osuivat silmiini nämä sytykesipsit ja myöhemmin googlaamalla löytyy useampikin blogi, jossa nämä on esitelty. Näitä voi siis käyttää apuna takan, saunan, nuotion jne. sytyttämisessä. 


Idea menee lyhykäisyydessään niin, että kerätään kaikki vanhat kynttilän jämät. Jos värillä ei ole väliä, voi kaikki sulattaa yhteen, mutta mä tein nyt tällä kertaa vihreitä ja punaisia sipsejä. Sitten sulatetaan jämät vesihauteessa kattilassa tai vaikka isossa metallisessa säilykepurkissa. 


Vanulaput (mitkä tahansa vanulaput käyvät) dipataan nestemäiseen steariiniin. Noukin suurimmat sydänlankajämät tms pois, mutta mielestäni ei haittaa, vaikka niitä sipseihin jäisikin. Näiden on kuitenkin tarkoitus tulla käyttöön, ei jäädä koristeeksi. 


Sitten vaam leivinpaperin päälle kuivumaan. Kuivuvat aika nopeasti. Kannattaa kääntää hetken kuluttua, niin kuivuvat molemmin puolin. Sitten vain pakataan lahjansaajille tai nakataan suoraan omaan takkaan. Ja hei, nää on just täydellisen kokoset niihin pringlespurkkirasioihin, joita tein aiemmin... 

Lämmintä, jo suorastaan roihuavaa, joulumieltä sinulle!

Kommentit

Suositut tekstit