17: Täydellisen hedelmäkakun metsästys


Teen joka vuosi eräälle läheiselle herkkusuulle "etukäteislahjaksi" englantilaisen hedelmäkakun. Tarkoituksena olisi löytää täydellinen resepti, joka toimisi sitten jatkossa joka vuosi. Ongelmana on vain ollut, etten yleensä enää seuraavana vuonna muista, millä reseptillä tein edellisenä jouluna... Ja koska tämä ei ole oma lempparikakku, olen myös vähän jäävi arvostelemaan sen hyvyyttä. Nyt ajattelin laittaa tämän vuoden reseptin tänne, niin voin sitten ensi vuonna luntata mitä kannattaa tehdä tai mikä resepti kannattaa jättää sivuun. Tämä on Hesarin ohje marraskuulta. 

Kostea konjakki-hedelmäkakku

200g huoneenlämpöistä voita
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl kardemummaa
50 g pehmeitä taateleita
50 g pehmeitä aprikooseja
0,5 dl (n. 6 kpl) saksanpähkinöitä
100 g punaisia säilöttyjä kirsikoita
65 g säilöttyjä appelsiininkuoria
1 dl manteleita
0,5 dl pehmeitä rusinoita
0,5 dl vastapuristetun appelsiinin mehua
0,5 dl konjakkia

Kostutukseen:

3/4 dl konjakkia
3/4 dl vettä
4 rkl sokeria

Valmistus: 60 min. 



































































  1. Paloittele aprikoosit ja taatelit. Rouhi pähkinät.
  2. Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, mausteet, kuivahedelmät ja pähkinät keskenään. Lisää jauhoseos ja mehu sekä konjakki taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (1,8 l). Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
  4. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka.
  5. Mittaa konjakki, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes sokeri liukenee. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon konjakki. Pane kakku takaisin vuokaan ja kaada kuuma neste haalean kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  6. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Kakun saat helposti irti vuoasta napakasti kumoamalla tai kastamalla vuoan ulkopinnan nopeasti kuumaan veteen.

Tiesitkö että...

 Konjakin tilalla voit käyttää appelsiinitäysmehua.




Ja sitten vain odottelemaan palautetta... Löytyykö sinulta täydellisen hedelmäkakun resepti? 

Kommentit

Suositut tekstit