Brunssilla päivä alkaa parhaiten


Hyvä ruoka, parempi mieli on niin totta. Ja aina kannattaa juhlia, kun on pienikin aihe. Lauantaina oli vähän isompikin aihe, kun mies täytti vuosia. Yllätimme synttärisankarin lasten kanssa herkkubrunssilla. Tai ei se tainnut ihan yllätyksenä pysyä, kun sankari oli jo illalla vannotettu pysymään sängyssä, vaikka herää yleensä aina ensimmäisenä. Ja saattoihan tosta pekonista tuoksu kantautua jo paistettaessa... Mutta yllätys tai ei, juhlija oli otettu.




Paistoin ihania amerikkalaisia pannukakkuja loppuherkuksi. Nyt näitä syötiin banaanin ja vaahterasiirapin kanssa, mutta mustikat olisivat sopineet vähintään yhtä hyvin kylkeen.

Amerikkalaiset pannukakut (n. 14 kpl)

1        muna
2,5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl     leivinjauhetta
2 rkl   sokeria
1 tl     vaniljasokeria
2 rkl   voisulaa

Sekoita kulhossa munan rakenne rikki ja lisää maito.

Vatkaa sekaan vehnäjauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe. Lisää myös sokeri, vaniljasokeri ja voisula.

Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 30 min. Taikinan voi tehdä valmiiksi myös jo edellisenä iltana. 

Paista lettupannulla voissa keskilämmöllä. 

Tarjoile marjojen ja/tai hedelmien sekä vaahterasiirapin kanssa. 


Kommentit

Suositut tekstit