Onnellista huomenta!

Herkkugranola


1 dl kookosöljyä
2 dl omena- tai hedelmäsosetta
5 dl kaurahiutaleita
2 dl pekaanipähkinöitä
2 dl kurpitsansiemeniä
2 dl auringonkukansiemeniä
2 dl kuivattua omenaa paloina
2 dl manteleita rouhittuna
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
1/4 tl jauhettua inkivääriä

Sulata kookosöljy ja sekoita siihen omenasose. Jos käytät sokeritonta sosetta, lisää pari ruokalusikallista hunajaa tai vaaleaa (maku)siirappia. Sekoita muut ainekset ja lisää niihin öljyseos. Kääntele huolellisesti sekaisin. 

Kaada seos uunipellille ja paista 175 C:ssa n. 30 min, kunnes granola on saanut väriä ja se on kuivaa. Sekoita ainakin kerran paistamisen aikana, granola kärähtää helposti reunoilta. 

Anna valmiin granolan jäähtyä kunnolla ja purkita se sitten ilmatiiviiseen purkkiin. Säilytä huoneenlämmössä tai jääkaapissa.

Hienoa tässä reseptissä on se, että sitä voi muunnella mielensä mukaan. Joskus voi laittaa mukaan muitakin kuivattuja hedelmiä tai monia eri pähkinöitä. Eli jos yksi aine puuttuu kaapistasi, huoli pois. Korvaat sen vain jollain muulla. Kunhan suhteet säilyvät suht samoina. Joka kerta, kun teen tätä, mietin miten helppoa ja nopeaa se on ja miksen tee tätä jatkuvasti. Ihan täydellistä aamiaista luonnonjogurtin ja hunajan tai inkiväärisiirapin kanssa. Lapsille maistuu välipalana myös. Ja jos syksyllä tuntuu, että mihin mä taas nää kaikki omput tungen, niin ta-daa: tänne! Soseena ja kuivattuina. Kuivatut loppu meiltä ennenku ehdin omppupuuta sanoa. Niitä aion tehdä syksyllä 7-kertaisen satsin. 



Kommentit

Suositut tekstit