Lisätään lämpöä

Niin paljon kun talvesta tykkäänkin, sisätiloissa tarvitaan lämpöä. En tykkää lämmittää taloa kuumaksi (eikä siinä olis mitään järkeäkään!), mutta villasukat, viltti ja teekuppi ovat tosi jees. Näiden lisäksi pakkaspäivään sopii täydellisesti herkullinen kuuma keitto.


Linssikeitto, 6 annosta 

2 rkl luomuvoita/kookosöljyä
1 iso sipuli tai 2 pientä
3 valkosipulinkynttä
2 tl kurkumajauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
1/2 tl savupaprikaa
1,5 rkl laadukasta puhdistamatonta suolaa
400 g tomaattimurskaa
400 g chilitomaattimurskaa
1,1 l vettä
3 dl punaisia linssejä kuivana
2 dl luomukermaa/kookoskermaa
Huuhdo linssit huolellisesti siivilässä kylmällä vedellä. Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja laita ne mausteiden sekä voin kanssa kattilaan. Kuullota kevyesti miedolla lämmöllä, mutta älä päästä raaka-aineita ruskistumaan. Lisää joukkoon vesi sekä tomaattimurskat. Anna kiehua muutama minuutti ja lisää joukkoon huuhdotut linssit. Anna keiton kiehua 30 minuuttia ja lisää vielä kerma joukkoon. Anna hautua 5-10 minuuttia kannen alla ennen tarjoilua.
(Pieni huomio: mikäli keitto maistuu valjulta, olet käyttänyt siihen liian vähän suolaa.)
Keiton alkuperäinen ohje on napattu maailman paras linssikeitto , olen muuttanut vain cajun-mausteen tilalle savupaprikan, koska pidän siitä enemmän. Tämä on tosi herkkua, kannattaa kokeilla! Lapsiraadin äänet menivät 1-2, mutta se joka tykkää, fanittaakin aina santsilautasellisen verran! Tein kaksikertaisena, koska jos jotain jää, sen voi surutta pakastaa. 


Keittoa keitellessä voi kuunnella yhtä mun suosikkibiisiä sisäisen lämmön takaamiseksi. 






Kommentit

Suositut tekstit