Pizzaperjantai


Meillä syödään miten milloinkin. Vähän mihin aikaan ehditään ja mitä on juuri silloin ehditty tehdä. Jos vanhempien vapaapäivä sattuu tiistaille, saattaa ti-iltana olla ns. pyhäruokaa eli jotain tosi hyvää ja huolella valmistettua. Kynttilät palavat pöydässä ja servietit on taiteltu kauniisti. Sitten viikonloppuna saattaakin olla nakkikeittoa (jossa ei siis ole mitään vikaa). Meille tämä säännöllinen epäsäännöllisyys sopii. Sitä paitsi siinä nousee ehkä vielä vahvemmin esille se, että arki on ihan parasta. Juhliminen, reissut yms. ovat ihania, mutta suurin osa elämästä on kuitenkin arkea. Siispä elämme tehden pieniä iloja mahdollisimman usein. 

Yksi erityisesti lasten ilo on pizzapäivä. Se ei ollenkaan aina satu perjantaille eikä varsinkaan kuulu joka viikkoon, mutta aina silloin tällöin pizza on poikaa. Tytöt osallistuvat mielellään kokkaukseen ja perheen miespuoliset vuorostaan innokkaasti syömiseen. 

Olen napannut joskus Hesarista ihan parhaan pizzaohjeen. 

Pizza

50g hiivaa
4 dl vettä
1 tl suolaa
6 rkl oliiviöljyä
n. 10 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota vedottomassa paikassa n. 30 min. 

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Painele taikinasta kuplat pois. Kauli haluamasi muotoinen pohja. Täytä ja paista 10-15 min. pizzan koosta riippuen. 

Pohjasta tulee 2 pellillistä, 6 keskikokoista pyöreää tai monta pientä pizzaa. Olen kaksinkertaistanut alkuperäisen ohjeen, joten ohjeen voi helposti puolittaa tai tehdä vielä isomman annoksen. Me teemme 5 isoa pizzaa, jokaiselle oman, joista riittää vielä vähintään seuraavaan päivään. 


Kommentit

Suositut tekstit