Ensilumi

Olen aivan lapsekkaan onnellinen joka talvi ensilumesta. Meillehän satoi pieni kerros jo syyslomalla, mutta se suli saman tien pois. Nyt maata peittää ohut valkoinen kerros, mutta sillä on jo voimaa tuoda valoa ympärilleen. 

Syksy oli siitäkin eriskummallinen, että lämmintä riitti normaalia pidempään ja kasvit olivat ymmällään, käydäkö talvilevolle vai aloittaa uusi kausi. Ilmastonmuutosahdistus kasvaa, mutta en mene nyt siihen... Tänä vuonna pihaa talviteloille pakatessani silmiini osui juttu kuutamopuutarhasta. Onko kukaan muu kuullut tästä aiemmin? Miksi minä en ole kuullut tästä aiemmin??!! Jutussa kerrottiin, kuinka puutarhaan kannattaa varata puolivarjoinen tila, jonne istuttaa vain valkoisia kukkia sekä kasveja, joiden lehdissä on valkoista tai hopeaa. Jotkin vihreän sävythän taittavat myös upeasti hopeaan. Kuutamo(syys)öinä tällainen puutarha loistaa maagista valkeaa valoa. Voiko mitään keijukaismaisempaa enää edes kuvitella? Olin juuri istuttanut paljon sipulikukkia kevättä varten ja ehtinyt ajatella, että istutukset ovat tavallaan valmiit (eihän piha ole koskaan valmis). Mutta kuutamopuutarha. Siinä sitten seuraavaa haavetta. 





Unikkoja kukkii vanhassa hiekkalaatikossa monissa eri väreissä. 








Opin tänä syksynä, että ruiskukkia voisi kerätä myös teen ainesosaksi. 



Tämän kesän uusi tulokas, nuokkuluppio. Ihana kaveri. Vähän niinkuin moni meistä. Välillä vähän päätä riiputtaa, mutta silti aikas söpö ja hehkeä. 




Hopeatäpläpeippi (lehti sopisi kuutamopuutarhaan, mutta kukat ovat pinkkejä).




Näkymä yläpihalta alapihan kasvimaalle. 




Laikkukirjokanukka. Potentiaalinen keijukaisten houkuttelija.




Näkymä alapihalta yläpihalle. Istutin tänä kesänä köynnösruusun "Red climer" kaaren viereen. Toivottavasti lähtee kasvamaan! Näppärästi muuten jäänyt tuo multasäkki keskelle kuvaa, heh! 




Toissakesänä istutettu "Rosa Adelaide Hoodless", aivan mielettömän kaunis tummanpunainen ruusu. 




Myös toissakesäinen ruusu, jonka nimen olen hukannut... Oliskohan ollut joku Queen?




Tässä 15 v. sitten istutettu ruusupensas kääntymässä syksyyn. Ruususta voisi muuten marjojen lisäksi kerätä teeksi myös terälehdet. 



Pihanvartija Sokeri. 

Ja muista pienistä haaveista puheen ollen, olen pitkään halunnut tehdä oman blogijoulukalenterin. Tänä vuonna aion sen toteuttaa. Jos jään odottamaan sitä, että mulla on varmasti todella hienot kuvat ja joku selkeä kantava teema, saan odottaa ikuisesti. Eli jotain toivottavasti iloista ja kotikutoista on luvassa. Jääkäähän kuulolle! Ja muistakaa unelmoida, kaikki lasketaan, ihan pienetkin haaveet!


Kommentit

Suositut tekstit